Dr.Ebru Parlayan – Nöroloji Uzmanı

Dr.Ebru Parlayan – Nöroloji Uzmanı:

Işıl hanım ile bir hipnoz eğitimi sırasında tanıştık. Kendisi çok ilgili ve bu konuda öğrenmeye çok hevesli bir tutum içindeydi. Hipnoz eğitimi sırasındaki pratik uygulamalarımız esnasında bir ugulamada Işıl Hanım ile eş olduk ve Işıl hanım bana indükiyon tekniği ile letarjik düzeyde hipnoz uygulaması yaptı. O güne kadar gruptaki diğer arkadaşlarımız ile de bu tarz çalışmalarımız olmuştu ancak Işıl hanımın sesinde öylesine rahatlatıcı bir tını vardı ki ilk defa böylesine rahatladığımı hissetmiştim ve telkin ettiği tüm duyumsamaları vücudumda hisssetim.O gün kendisine de şunu ifade ettim sizin sesinizde doğal rahatlatıcı bir tarz var bu konu üzerinde çalışmaya devam ederseniz çok başarılı olcağınızı düşünüyorum dedim.

Sonrasında Işıl hanım eğitimlerine başka kurslar ile devam etmiş ve NLP eğitimi almış,
arada telefon görüşmelerimiz devam ediyor ve olgularımız paylaşıyorduk. Uzun süredir almış olduğu antidepresan ve anksiyolitik ilaçlara rağmen somatik şikayetleri devam eden bir hastamı Işıl hanıma yönlendirdim ve Işıl hanımın seansları sonrasında ilaçları azaltmaya başladık ve hastanın somatik şikayetleri belirgin olarak geriledi.
Önemli bir sınav için hazırlanan oğlumda sınav öncesi konsantrasyon bozukluğu ve ders çalışamama, toplum içinda aşırı sıkılma ve kendini ifade edememe gibi sorunlar baş gösterdi. Sedasyon yan etkisinden endişe ettiğimiz için ilaç başlayamadık ve Işıl hanım oğuma 3 saatlik bir seans yaptı ve ertesi gün hemen fark edilen çok olumlu gelişmeler oldu .Oğlum ders çalışmaya başladı ve sosyal fobisini yenip ilk defa bir kız ile rahatça sohbet edebildiğini söyledi.
Ardından uzun yıllardaır depresyon bulguları olan ve ilaç tedavisine rağmen bu bulguları
-devam eden geçmişten gelen dinamik sorunları olan annem Işıl Hanıma gitti. Işıl hanımın
seanslarından sonra annemdeki olumlu değişimi şaşkınlıkla izledim. Her olayın en kötüsünü gören kadın gitmiş ve yerine hayata olumlu yönleriyle bakmaya başlayan bir kadın gelmişti
Işıl hanım araştırmayı seven, olaylara bilimsel açıdan yaklaşmak isteyen, edinmiş olduğu bu deneyim ve bilgileri hastalara uygularken mutlu olan bir insan . Kendisini tebrik ediyorum bu enerji ve motivasyonunun hiç bitmemesini diliyorum.
Dr. Ebru Parlayan
Nöroloji Uzmanı